Excite

Oranje ruim langs Roemenië

Het Nederlands elftal deed wat het moest doen vanavond bij de WK kwalificatiewedstrijd in de Amsterdam Arena. Met 4 tegen 0 ging Oranje ruim langs Roemenië. Met nog twee wedstrijden te gaan lijkt Oranje zo goed als zeker van een kwalificatie voor het WK van 2014 in Brazilië.

Oranje startte ijzersterk

Oranje startte ijzersterk. De Roemenen werden flink opgejaagd en al na een klein kwartier kon Rafael van der Vaart de eerste treffer scoren. Na twintig minuten zwakte Oranje af, waardoor de Roemeense elf een aantal kansen kreeg. Na de rust nam het Nederlands elftal de touwtjes weer in handen en volgden de mogelijkheden elkaar op. Van Persie mistte twee gouden kansen, maar schoot zijn derde raak op aangeven van Arjan Robben. Even later benutte de Manchester-spits een strafschop, waardoor het 3 - 0 werd. De laatste treffer kwam op naam van Lens, nadat hij een gekeerd schot van Adam Maher de goal binnenliep.

Robin van Persie topscorerslijst

Robin van Persie evenaarde met zijn twee goals Klaas-Jan Huntelaar op de topscorerslijst aller tijden van het Nederlands elftal. Hij noteerde zijn 33e en 34e treffer in Oranje. Daarmee passeert hij overigens voetballegendes Johan Cruijff en Abe Lendstra, die in respectievelijk 48 en 47 landenwedstrijden 33 keer scoorden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020