Excite

Oranje speelt gelijk

Nederland en Duitsland hebben woensdag niet kunnen scoren tijdens het oefenduel in de ArenA in Amsterdam. De voetballers aan beide zijden wisten maar weinig kansen te creëren.

Eerste helft

Duitsland kwam één keer dicht bij een goal toen Marco Reus van Borussia Dortmund de bal op de Nederlandse lat schoot. Arjan Robben zorgde voor spanning bij de Duitse verdediging, toen hij gevaarlijk dichtbij het doel kwam. Robben speelde de Duitse keeper Neuer gemakkelijk voorbij, maar een scherpe Benedikt Höwedes voorkwam een doelpunt.

Geen aanvallen

Na de rust viel er nog minder te genieten voor de kijkers. Beide ploegen speelden slordig, waardoor er geen aanvallen werden opgebouwd. Het laatste kwartier leefde Oranje nog even op en scoorde Daryl Janmaat in een goede combinatie met spits Dirk Kuijt bijna de winnende goal. Manuel Neuer stak er een stokje voor en de stand bleef 0 - 0.

Debutanten

Bondcoach Louis van Gaal noemde de wedstrijd vooraf een “ijkpunt” waar zou blijken wat de stand is van het huidige Nederlands elftal. Van Gaal speelde met twee debutanten. Keeper van Ajax Kenneth Vermeer kreeg de voorkeur boven Tim Krul en Marco van Ginkel, middenvelder bij Vitesse nam na ruim een uur spelen Ibrahim Afellay over.

Profiteren

Van Gaal was matig positief over de wedstrijd. Hij betoogde dat het Nederlands elftal meer had moet profiteren van de slordigheden van het Duitse team. “Het zou mooi zijn als je die kansen dan benut,” zei van Gaal, doelend op de ruimtes die de Duitsers liet vallen tijdens de tweede helft.

Afwijking

Voor Nederland was het gelijkspel een welkome afwijking van de 3 - 0 nederlaag tijdens een oefenwedstrijd in 2011, en het 2 - 1 verlies tijdens het EK in de Oekraïne.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020