Excite

Oranje verslaat Uruguay met 3-2

Vooraf was Nederland de torenhoge favoriet. En dat heeft Oranje waargemaakt. In Kaapstad, dat van te voren al helemaal oranje kleurde, versloeg het Nederlands team Uruguay met 3-2. Dat betekent dat Nederland voor het eerst sinds 1978 weer in een finale van een wereldkampioenschap staat.

Nederland begon sterk aan de wedstrijd. Met een fantastisch afstandsschot schoot Giovanni van Bronckhorst zijn elftal voorsprong. Via de kruising verdween de bal in het net. Maar nog voor rust wist de superster Forlan eveneens een afstandsschot over Maarten van Stekelenburg heen te schieten.

Na rust zette Oranje steeds meer aan. Dat leidde tot kansen, maar gaf ook Uruguay de nodige ruimte om te counteren. Uiteindelijk was het Sneijder die met een gelukkig schot Nederland opnieuw op voorsprong schoot. Drie minuten later wist Arjen Robben op prachtige wijze een voorzet van Kuyt binnen te koppen. Daarmee was de weerstand van de Zuid-Amerikanen definitief gebroken.

Met de wissel van Forlan in de 84e minuut wierp Uruguay definitief de handdoek in de ring. Robben kwam nog dicht bij een goal, maar het was Pereira die namens Uruguay de 3-2 raak schoot in de 91e minuut. Het werd nog even spannend, maar de opleving kwam te laat.

Het betekent dat het WK haar apotheose voor Oranje pas zondag beleeft. Dan staat het Nederlands elftal in een WK finale en kan de ban van 1974 en 1978 definitief gebroken worden. De tegenstander wordt Duitsland of Spanje, die morgen hun halve finale spelen. Maar dit WK kan nu al niet meer stuk voor Nederland!

Afbeelding: opaanders.web-log.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020