Excite

Orlando Bloom speelt weer Legolas

Langzamerhand stroomt er steeds meer nieuws binnen over de nieuwe film van regisseur Peter Jackson, The Hobbit. Een ontploffinkje hier, een rolletje voor Stephen Fry daar. Nu is bekend gemaakt dat de rol van Legolas gaat naar Orlando Bloom, die deze elf ook al speelde in de Lord of the Rings-serie.

Jackson liet op zijn Facebookpagina weten dat Bloom wel iets van een elf weg heeft. Tien jaar geleden creëerde Orlando een fantastisch personage met zijn vertolking van Legolas. "Ik ben blij dat ik bekend kan maken dat hij terugkomt naar Midden-Aarde komt. Ik vind het leuk om weer met hem te werken. Het leuke is dat ik ouder ben geworden, maar hij niet. Dat maakt hem zo’n geschikte elf."

Op zich is het apart dat Bloom de rol van elf weer op zich mag nemen voor The Hobbit, aangezien dat personage helemaal niet voorkomt in het originele boek, dat J.R.R. Tolkien in 1937 schiep. Overigens is Bloom niet de enige die mag terugkomen. Ook Elijah Wood (Frodo), Ian McKellen (Gandalf) en Kate Blanchett (Galadriel) krijgen weer een rol. Het eerste deel van The Hobbit, dat in totaal uit twee delen gaat bestaan, komt in de loop van 2012 uit.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020