Excite

Osama Bin Laden afgewezen voor droombaan (Video)

Het valt als Arabier in een Westers land al niet makkelijk om aan een baan te komen, als je Osama Bin Laden heet, kun je het helemaal vergeten. Het Australische bedrijf Tourism Queensland schreef een wedstrijd uit waarbij mensen konden solliciteren op een droombaan: oppasser worden van een tropisch eiland. Een van de tienduizenden sollicitanten was een Osama Bin Laden. Het betrof hier uiteraard een grap. De sollicitatie is desondanks afgewezen.

Osama Bin Laden als eilandwachter, waarom niet?

Toch zou Tourism Queensland haar keuze eens moeten heroverwegen. Osama Bin Laden als oppasser van een tropisch eiland is helemaal niet zo'n slecht idee. Hij geeft het zelf ook al aan: hij is gewend aan zanderige omgevingen, heeft ervaring met grote projecten en hij is gewend om langere tijd afgezonderd te zijn van de buitenwereld. Bovendien is het voor de Amerikanen ook handig. Ze weten dan tenminste waar Osama Bin Laden zich bevindt. Op een tropisch eiland.

Sollicitatie Bin Laden via YouTube

De sollicitatie voor de droombaan diende te verlopen via YouTube. Tourism Queensland wees het filmpje van Osama Bin Laden af als ongepast. Het filmpje bevat authentiek videomateriaal van de leider van Al-Qa'ida waarbij de ondertiteling is aanpast. Het filmpje van Osama Bin Laden is nog steeds te aanschouwen op YouTube.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021