Excite

Oscar voor Angelina Jolie

Angelina Jolie weet nu al dat ze een ere-Oscar wint bij het eerstvolgende Academy Awards Gala. Ze ontvangt de prijs niet voor een acteerprestatie of film, maar voor haar liefdadigheidswerk. Haar collega Steve Martin ontvangt ook een ere-Oscar, evenals actrice Angela Lansbury en kostuumontwerper Piero Tosi.

Hersholt Award

Angelina ontvangt de prijs voor al het humanitaire werk dat zij doet naast haar glamoureuze leven als top-actrice. Zo werkt ze voor de Verenigde Naties en zet ze zich in voor vluchtelingen uit oorlogsgebied. De prijs heet officieel de Hersholt Award. Via Twitter laat Jolie weten erg blij te zijn met de onderscheiding. Ze feliciteert ook haar medewinnaars. “Ik ben zo trots dat ik dit jaar een ere-Oscar krijg @TheAcademy. Veel liefde en geluk aan iedereen, bedankt! Gefeliciteerd Martin, Lansbury & Tosi.” Vorig jaar ontving Oprah Winfrey de prijs.

Steve Martin

Steven Martin ontvangt de prijs vanwege zijn opmerkelijke carrière. De komedieacteur van inmiddels 68 jaar reageert ook met trots via zijn Twitter-account. “Het is een saluut aan komedie en alle mensen waarmee ik heb samengewerkt,” schrijft Martin.

Governors Awards-dinner

Op 16 november worden de prijzen aan Jolie, Martin en de anderen overhandigd tijdens het Govenors Awards-dinner. De ere-Oscars worden uitgereikt voor het gehele oeuvre van de filmmakers.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020