Excite

Oscarbeeldje naar de ziekenboeg

Tijdens een afterparty van de cast van The King’s Speech is een Oscarbeeldje zwaar beschadigd geraakt toen de dochter van co-producent Simon Egan het beeldje liet vallen.

Net als alle andere aanwezigen poseerde het 15 maanden oude meisje Lara met het beeldje. Toen de fotograaf achteruit stapte om het kiekje te maken, liet zij het beeldje vallen. Het landde met een harde klap op de betonnen vloer.

Egan dacht eerst nog dat de Oscar op het gras was gevallen, maar niets bleek minder waar…"We haastten ons naar het beeldje om de schade op te nemen," vertelt Egan. "Het hoofd was ingedeukt en een stuk goud ontbrak op de borst. De schouder was ook beschadigd."

"Ik schaamde me ontzettend," aldus Egan, "en wist eerst niet wat ik moest doen. Maar mensen zeiden ‘joh, bel ze gewoon op en vertel wat er gebeurd is’. Uiteindelijk heb ik dat maar gedaan…"

Het is blijkbaar niet de eerste keer dat iets dergelijks gebeurt, want het Academy gebouw heeft een heuse ‘ziekenboeg’ voor beschadigde Oscarbeeldjes. Er wordt rekening gehouden met het feit dat sommige beeldjes beschadigd raken. Egan was dan ook blij verrast met de reactie van de Academy. "Ze reageerden heel aardig en begripvol. Een dame nam het beeldje mee en binnen vijftien minuten kreeg ik het terug, volledig hersteld."

The King’s Speech was de grote winnaar bij de afgelopen Oscaruitreikingen. De film mocht beeldjes in ontvangst nemen voor Beste Film, Beste Regisseur, Beste Acteur en Beste Originele Script.

Natuurlijk heeft iedereen Lara meteen vergeven voor het beschadigen van de Oscar. "Je kan niet echt boos worden op iemand zo schattig als Lara", aldus haar opgeluchte vader.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Dave_B_

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020