Excite

Oscarnominaties bekend

De nominaties voor de felbegeerde Oscars zijn donderdag in Los Angeles bekendgemaakt. Sid Ganis, de president van Academy of Motion Picture Arts and Sciences maakte de nominaties bekend voor het publiek. De belangrijkste Oscar is die voor de beste film. De films The Curious Case of Benjamin Button, Frost/Nixon, Milk, The Reader en Slumdog Millionaire strijden voor deze prijs.

De film Slumdog Millionaire kreeg in totaal tien nominaties. Milk en The Dark Knight kregen beiden acht nominaties. Eén van de nominaties voor The Dark Knight is die van beste mannelijke bijrol, voor de onlangs overleden Heath Ledger. Eerder won Ledger al een Golden Globe voor zijn rol, die in ontvangst genomen werd door een trotse regisseur.

Voor de beste acteur zijn genomineerd: Sean Penn (Milk), Frank Langella (Frost/Nixon), Mickey Rourke (The Wrestler), Richard Jenkins (The Visitor) en Brad Pitt (The Curious Case of Benjamin Button).

De nominaties voor de beste actrice gaan naar: Kate Winslet (The Reader), Anne Hathaway (Rachel Getting Married), Meryl Streep (Doubt), Angelina Jolie (Changeling) en Melissa Leo (Frozen River).
Opvallend is dat Angelina Jolie en Brad Pitt beiden een nominatie hebben. In een interview gaven ze aan dat ze elkaar de Oscar van harte gunden. Van jaloezie is geen sprake. Ook niet wanneer de één wel een Oscar wint en de ander niet.

Wall-E, Kung-Fu Panda en Bolt zijn genomineerd voor de beste animatiefilms.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020