Excite

Oscarnominaties bekend gemaakt

De Academy of Motion Picture Arts heft donderdag de nominaties bekend gemaakt voor de Oscars. De Academy, die de belangrijkste filmonderscheidingen uitreikt, heeft het Amerikaanse drama Lincoln van regisseur Steven Spielberg de meeste nominaties toegekend. De film werd maar liefst twaalf keer genomineerd, waaronder voor beste film. De film Life of Pi van de Taiwanees Ang Lee, naar het gelijknamige boek van Yann Martel, kreeg elf nominaties.

Lincoln

Lincoln gaat over de strijd van de in 1986 vermoorde Amerikaanse president Abraham Lincoln tegen de slavernij. De hoofdrol wordt vertolkt door Daniel Day-Lewis, maar ook Joseph Gordon-Levitt, Sally Field en Tommy Lee Jones hebben een rol in de film. Twaalf nominaties is overigens geen record; in 1998 kreeg de film Titanic veertien Oscarnominaties.

Nominaties Beste Film

De runner-up met elf nominaties is het drama Life of Pi van de Taiwanese regisseur Ang Lee. Life of Pi gaat over een schipbreukeling en is een verfilming van het gelijknamige boek van Yann Martel. Naast Lincoln en Life of Pi maken nog vijf andere films kans op de Oscar voor Beste Film. De andere nominaties zijn voor het liefdesdrama Amour van de Oostenrijkse Michael Haneke, Zero Dark Thirty van Kathryn Bigelow over de jacht op Osama Bin Laden, de musicalfilm Les Miserables, Django Unchained van Quentin Tarantino, Beasts of the Southern Wild van Benh Zeitlin, Silver Linings Playbook van David O. Russell en Argo van Ben Affleck.

Filmpje Oscarnominaties

De Oscarnominaties voor Beste Acteur en Beste Actrice en een overzicht van de nominaties voor Beste Film zijn te zien in dit filmpje.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021