Excite

Oscar-regisseur verkrachtte elf vrouwen

Joseph Brooks, componist en regisseur van het bekende nummer uit de gelijknamige film You Light Up My Life, zette advertenties waarin hij rollen aanbood in een nieuwe film. Vervolgens verkrachtte hij de vrouwen die op zijn advertentie ingingen in zijn appartement. Dat rapporteert de Britse krant Times vandaag.

Elf "actrices" werden zo het slachtoffer van onschuldig uitziende zoekertjes op de populaire Amerikaanse website Craigslist. Lisa Friel is een van de slachtoffers en gaf toe dat ze gehoopt had op deze manier een filmster te worden. Dat vertelde ze gisteren in een rechtbank in Manhattan. Ze beschreef daar ook hoe Joseph Brooks dit aanpakte. Eerst werden ze in zijn appartement in Manhattan verwelkomt, waarna ze veel wijn aangeboden kregen. Vervolgens werden ze bedreigd en gedwongen seks met de man te hebben.

De 71-jarige Joseph Brooks pleit onschuldig. Op verkrachting staat in de Verenigde Staten een gevangenisstraf van 25 jaar. Elf slachtoffers beschuldigen hem van de feiten, alle verkrachtingen vonden tussen 2005 en 2008 plaats.

Afbeelding: NY Times

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020