Excite

Oude dames verjagen vier dieven

Jannie Dijkstra is astmapatiënte en 80 jaar oud. Haar beste vriendin Janny van de Wetering is 81 jaar. Samen hebben de Rotterdamse dames vier dieven verjaagd die met een babbeltruc kwamen.

Janny van der Wetering vertelt: ‘We wilden net het Journaal gaan kijken toen er werd aangebeld. Een jong meisje zei dat ze een nieuwe buurvrouw was van even verderop en wilde kennismaken, samen met nog een jongedame. Het kind had een ananas bij zich voor ons, als cadeau.’ Op het moment dat ze gingen zitten zag Janny achterin het huis een schaduw en ze begreep dat er iets niet klopte.

Jannie Dijkstra vervolgt het verhaal: ‘Daar zaten een man en een vrouw op hun hurken bij onze tas. Die hadden de twee meisjes blijkbaar binnengelaten, toen we hen waren voorgegaan naar de woonkamer. Ik stampte die man keihard op zijn voet en trok aan z’n haar.’ De vier dieven vluchtten meteen naar buiten en Jannie zegt hierover: ‘Ik had vooraf niet kunnen zeggen dat we ze zouden wegjagen. In Opsporing Verzocht zeggen ze dat je maar beter niets kan doen. Maar het ging vanzelf.’ Jannie Dijkstra is zelfs nog achter de dieven aangerend en dat ondanks haar astma. Ze zegt: ‘Toen de politie kwam zat ik nóg te hijgen. Vuile dief, riep ik nog. We deden het in een reflex.’

De twee vriendinnen wonen om praktische redenen samen in een huis. Zoiets als dit hadden ze nog nooit meegemaakt. Maar bang voor herhaling zijn ze niet.

Afbeelding: AD.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020