Excite

Ouders mogen toilet niet te luxueus maken

Toiletten die thuis zo netjes zijn, dat het bijna een paleis lijkt, zorgen voor grote problemen op school. Er ontstaan namelijk veel plasproblemen op school omdat het contrast tussen de toiletten thuis en die op school te groot is. Dit raadt kindernierspecialist en uroloog Johan Vande Walle aan in het blad ‘Klasse’.

De meeste plasproblemen ontstaan op school, omdat de kinderen de toiletten op school zo vies vinden. Daarom houden ze vaak de hele dag hun plas op en drinken ze opzettelijk minder. Ze gaan pas naar de wc als ze thuis zijn en dat is veel te weinig op een dag. Hier kunnen blaasproblemen en constipatie door ontstaan. Dit zijn de grootste problemen bij schoolgaande kinderen die ook op latere leeftijd voor problemen kunnen zorgen.

In tijdschriften en televisieprogramma’s worden we vaak gewezen op sfeervolle toiletruimtes. En iedereen doet er massaal aan mee. Een toiletruimte moet mooi zijn, er sfeervol uitzien en vaak ook nog van de nieuwste snufjes zijn voorzien. Geen wonder dat kinderen vaak denken dat de toiletten op scholen vies zijn en ze daar niet meer naar de wc durven. En dat terwijl de meeste toiletten op scholen helemaal niet vies zijn, maar goed worden schoongemaakt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020