Excite

Ouders woest vanwege ‘borstvoedingspop’

Amerikaanse ouders zijn woest. Een Spaanse fabrikant heeft namelijk toch de Breast Milk Baby op de markt gebracht. Deze pop is speciaal ontworpen om het geven van borstvoeding te simuleren en – aldus de fabrikant – kinderen de magie van het moederschap te laten ervaren.

Volgens veel Amerikaanse ouders is de pop totaal ongepast en zou zoiets nooit op de markt mogen verschijnen. De pop wordt geleverd met een soort schortje waarop roze bloemen staan rondom het tepelgebied. Als de pop dan daar in de buurt gehouden wordt, maakt deze zuiggeluidjes. De pop gaat bovendien huilen als hij na het drinken geen boertje mag laten.

Op internet stapelden de klachten over de pop zich snel op. Veel mensen vragen zich af waarom een jong meisje al zou moeten leren borstvoeding te geven, terwijl ze nog geen eens borsten heeft. Ook vinden mensen het een ziekmakend voorbeeld van de manier waarop kinderen steeds meer gedwongen worden volwassen te zijn, terwijl ze daar nog niet eens toe in staat zijn.

Sommige mensen hebben het liefst dat deze pop juist gebruikt wordt voor tieners. Dan mag hij ook nog poepen, huilen en boeren, zodat het hen er misschien van weerhoudt seks te hebben, of dit tenminste veilig hebben.

Er zijn ook nog een aantal positieve reacties, van mensen die het verschil niet zo zien met een pop en een flesje, of die het leuk vinden dat kinderen nog meer de kans krijgen om hun ouders na te doen. Die reacties zijn echter wel flink in de minderheid.

Afbeelding: Flickr account ODHD

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020