Excite

Oudjes willen Wilders niet tegenkomen

Geert Wilders bracht deze maand een bezoek aan de Drentse stad Meppel. Geheel in lijn met zijn partijprogramma nam de PVV-voorman een kijkje bij De Stouwe. Dat is een stichting die zicht richt op wonen, zorg en welzijn in Drenthe. De zorg voor ouderen is een speerpunt van de PVV.

Het bezoek heeft dan ook een duidelijke relatie met de de provinciale statenverkiezingen, zegt directeur van De Stouwe Rinze van der Meij tegen het Dagblad van het Noorden. De stichting kreeg een telefoontje met de vraag of Wilders langs kon komen. Na enig overleg werd besloten dat de PVV-voorman zeer welkom was; 'hij is lid van de Tweede Kamer én dus democratisch gekozen.'

Waarom Wilders voor Meppel heeft gekozen weet de Van der Meij niet. Het is wel opmerkelijk dat in Huize ABC, vanuit waar de directeur van De Stouwe werkt, de plek is waar twee jaar geleden een 88-jarige vrouw op gewelddadige wijze is vermoord. De dader is nog steeds op vrije voeten.

Overigens was niet iedereen blij met de komst van Wilders. De Venlonaar schonk koffie voor de bewoners van Huize ABC, maar werd vriendelijk verzocht de recreatiezaal niet te verlaten. Enkele bewoners wilden de politicus namelijk absoluut niet tegen komen. Wilders willigde dit verzoek in en bleef met zijn koffiekan in de aula.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021