Excite

Overleden Michael Jackson verdient miljoenen

Hij is al ruim anderhalf jaar dood, maar zelfs nu nog blijft Michael Jackson geld verdienen. Sinds zijn dood in 2009 heeft de King of Pop al zo’n luttele 220 miljoen euro opgebracht.

Die inkomsten zijn afkomstig van bijvoorbeeld muziekrechten, de albumverkoop, en de film ‘This is It.’ Het is maar goed ook dat Jackson blijft verdienen, want de zanger had op het moment dat hij stierf een torenhoge schuld opgebouwd van bijna 300 miljoen euro. Dat blijkt uit officiële documenten waar entertainmentwebsite TMZ de hand op wist te leggen.

De erfenis van de King of Pop wordt beheerd door Jackson’s advocaat, John Branca, en muziekbaas John McClain. De heren hebben inmiddels ruim 110 miljoen euro uitgegeven. Dat geld is onder andere besteed aan de aflossing van schulden, het betalen van belasting, en aan moeder Katherine Jackson die voor Michael’s kinderen zorgt.

Uit de documenten van TMZ blijkt ook dat er geld gebruikt is voor ‘laatste ziekte-, begrafenis-, en herdenkingsdienstkosten.’ Daarbij was onder andere geld voor de Forest Lawn Memorial- begraafplaats, Jackson’s laatste rustplaats, en voor iets dat omschreven wordt als ‘kostuum voor herdenkingsdienst’.

De vermogensbeheerders Branca en McClain hebben naar aanleiding van Jackson’s schulden nog te maken met enkele rechtszaken in het buitenland. In totaal zouden er momenteel 65 claims aan het adres van zijn nalatenschap zijn ingediend. In sommige gevallen zou het om behoorlijk hoge bedragen gaan, aldus TMZ.

Afbeelding: Flickr, gebruiker manfrys

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020