Excite

Overvallers verstoppen zich achter getekend masker

Matthew McNelly en Joey Miller hadden het plan opgevat om in een appartement in te breken, maar konden geen bivakmutsen vinden om hun gezicht mee te bedekken. Daarom kozen ze voor een bijna even goede oplossing: met behulp van een permanent marker een masker op hun gezicht tekenen!

De twee werden tijdens hun inbraakpoging betrapt door een getuige, die aan de politie wist te vertellen dat de twee inbrekers allerlei geklieder op hun gezicht hadden. Toen de politie even later een voertuig aan de kant wist te zetten dat voldeed aan de beschrijving van de getuige, troffen zij daarin inderdaad twee mannen aan die beiden hun gezicht volgeklad hadden met maskers en valse baarden.

De politie wist wel een reden te geven voor het gedrag: “Ze waren dom en combineer dat maar eens met alcohol!” Volgens de hoofdinspecteur, die het vak al bijna 29 jaar uitvoert, is dit toch wel een van de vreemdste en direct ook de meest lachwekkende dingen die hij ooit gezien heeft. Hij heeft nog nooit iemand gezien die zijn gezicht had beklad met een zwarte stift en houdt het er maar op dat het waarschijnlijk geïnspireerd was door het teveel aan drank dat beide heren achter de kiezen hadden.

Beiden zijn inmiddels aangeklaagd voor poging tot inbraak en op borgtocht vrijgelaten. McNelly, 23, heeft bovendien een aanklacht voor rijden onder invloed aan zijn broek gekregen. De advocaten van de twee wilden geen commentaar geven. De jongens zullen volgende maand weer voor de rechtbank moeten verschijnen.

Afbeelding: AP

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020