Excite

OV-fiets populair

Het gebruik van de OV-fiets is in 2008 flink gegroeid ten opzichte van 2007. Het aantal abbonnees steeg vorig jaar van 34.000 naar 51.000 en het aantal ritten steeg met 46 procent naar 480.000.

Directeur Hugo van der Steenhoven van de Fietsersbond is erg verrast door het vele gebruik en de snelle groei van de OV-fets. De combinatie van trein en OV-fiets lijkt een goed alternatief voor het reizen met de auto. De NS hoopt dat de groei van de OV-fietsen zal toenemen tot 1 miljoen ritten in 2011.

Volgens de NS gebruikt het bedrijfsleven steeds vaker de OV-fiets. Het is een prima oplossing voor het bereikbaarheidsprobleem. Personeel staat hierdoor niet zo lang meer in de file. Daarnaast is het ook een goede oplossing voor het milieuprobleem. Bedrijven zouden de milieu- en gezondheidsproblemen aangrijpen door gebruik te maken van de OV-fiets.

De NS opende vorig jaar 42 nieuwe plekken voor de OV-fiets. In totaal zijn er nu 182 plekken waar je gebruik kunt maken van de OV-fiets. Er wordt verwacht dat dit aantal nog flink zal stijgen, aangezien er duidelijk behoefte is aan de speciale OV-fiets.

Een abonnement voor een OV-fiets kost slechts 9,90 per jaar. Per keer betaal je 2,85 voor een fiets. De fietsen zijn voorzien van verlichting, bagagedrager, achteruittraprem en een in hoogte verstelbaar zadel.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020