Excite

Paul de Leeuw gaat aan zichzelf werken

Paul de Leeuw gaat de komende zomermaanden goed nadenken over de volgende stap in zijn imposante televisiecarrière. De succesvolle presentator zegt in het radioprogramma van Giel Beelen dat hij met nieuwe ideeën wil komen en mogelijk weer televisie voor het hele gezin gaat maken. Eerder gaf De Leeuw nog aan dat hij de randen van de nacht wilde gaan opzoeken.

"Ik kom niet meteen met iets nieuws, maar later pas. Als er iets goed ligt," zo liet De Leeuw zich op de radio ontvallen. De presentator wil zich met name richten op de zaterdagavond van Nederland 1. "Je merkt wel dat de zaterdagavond op Nederland 1 vrij beroerd is op dit moment. We moeten daar iets aan doen."

De Leeuw presenteerde tot voor kort de Madiwodovrijdagshow, maar dit programma is deze week voor het laatst te zien. De geboren Rotterdammer heeft met de VARA afgesproken om na de zomer even gas terug te nemen en tijdelijk niets te doen. Wel liggen er reeds plannen om een Sinterklaas-show en een kerstspecial met de populaire Engelse zangeres Adele te maken.

"Wat ik de komende maanden vooral wil doen, is aan mezelf gaan werken", onthult De Leeuw. "Lezen, met mensen praten over wat mijn volgende stap zou moeten zijn. Er liggen wel een aantal ideeën hoor, het is niet zo dat ik helemaal niets heb."

De 49-jarige De Leeuw is al twintig jaar op de televisie te zien en debuteerde in 1990 met het programma Schreeuw van de Leeuw. Maar de presentator en cabaretier, die ook zingt en acteert, oogstte de meeste waardering voor Mooi! Weer de Leeuw, waarvoor hij de Gouden Televizier-Ring won. Ook won hij drie keer de Zilveren Televizier-Ring als beste mannelijke televisiepersoonlijkheid.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Worldislandinfo.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020