Excite

Paardenmeisje laat koe springen

Regina Mayer wilde graag een paard, maar haar ouders weigerden er eentje voor haar te kopen. Gelukkig is de Duitse tiener vindingrijk en had ze een oplossing: ze heeft haar koe Luna leren springen.

Regina en Luna gaan vaak uren samen op pad en volgens Regina denkt Luna ook daadwerkelijk dat ze een paard is. Voor Regina is dat alleen maar prettig, want zij heeft nu uiteindelijk toch wat ze graag wilde. Toen Luna twee jaar geleden op de boerderij van de familie Mayer geboren werd, begon Regina al snel met het maken van kleine wandelingen. Na verloop van tijd wende Luna steeds meer aan menselijk contact en een zadel.

Zes maanden later kon Regina voor het eerst op het zadel zitten en inmiddels begrijpt Luna de meest eenvoudige commando’s, zoals ‘ga’, ‘stop’ en ‘galop’. Tenminste, als ze er zin in heeft, want ze is nog wel net zo eigenwijs als een koe.

Inmiddels rijden Regina en Luna elke dag. Het is wel veel werk, maar ze heeft er veel plezier in. En Luna? Die doet alleen wat ze wil doen, wanneer ze het wil doen. Als Luna een dagje geen zin heeft, dan komt ze echt niet in beweging.

Afbeelding: Flickr account Davichi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018