Excite

Pak rammel of een boete?

In veel westerse landen klagen mensen dat ouders hun kinderen niet hard genoeg aanpakken. Dat gaat dan ten koste van de opvoeding en vervolgens worden de kinderen of watjes, of crimineel. Maar als een rechter vervolgens ouders verplicht om kinderen weer ouderwets af te ranselen, is het ook niet goed...

Rechter Garza uit het Amerikaanse stadje Brownsville maakt op een wel heel aparte manier gebruik van zijn status. Ouders wiens kinderen over de scheef zijn gegaan, krijgen van rechter Garza de keuze om een boete van 500 dollar te betalen of hun kind een pak slaag te geven. Zo dwong de rechter een stiefvader om zijn 14-jarige dochter billenkoek te geven en vooral harder te slaan.

Mensen klagen nu dat rechter Garza lijfstraffen opnieuw invoert. De rechter heeft zelf een goed excuus voor zijn obsessie met rake klappen. Spijbelen weegt nu eenmaal zwaarder dan die paar klappen op de kont, aldus de rechter. Jawel, het betreft hier ouderwets spijbelen waar kinderen voor gemept moeten worden. Inmiddels heeft rechter Garza aangegeven meer rekening te houden met de wens van ouders om hun kinderen niet te hoeven slaan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020