Excite

Parachute-ezel bezwijkt aan hartaanval

Als het om avonturen gaat, dan neemt de ezel die vorig jaar door een aantal Russische ondernemers aan een parasail werd gebonden de eerste prijs mee naar huis. Natuurlijk vond het beestje het doodeng. Door alle stress is het dier vorige week bezweken aan een hartaanval.

De ezel, genaamd Anapka, verscheen vorig jaar juli ineens boven de stranden van de Russische Zee van Azov. Hij werd getrokken door een speedboat en de doodsangst was van het beest af te lezen.

Uiteraard kreeg de actie van de ondernemers aandacht, maar niet zoals ze het hadden gewild. Dierenrechtenactivisten zoals Brigit Bardot spraken hun afschuw over het spektakel uit.

Vorig week overleed Anapka in een stal vlakbij Moskou, waar ze haar laatste dagen heeft mogen slijten. Volgens opzichter Yulia Dobrovolskaya leek het dier gezond toen ze aankwam, maar stopte het algauw met eten.

‘In december werd ze ziek en heel zwak,’ aldus Dobrovolskaya. ‘Een autopsie heeft aangetoond dat ze uiteindelijk is overleden aan een hartaanval.’ Volgens de opzichter was de stress opgelopen tijdens haar hachelijke avontuur te veel voor arme Anapka, die op veertig jaar oud werd geschat.

Vorig jaar was de ezel een onderwerp van gesprek, vooral in de Britse tabloids. De Sun zocht het dier op om haar uiteindelijk bij een stal nabij Moskou af te leveren.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020