Excite

Pardoes de Tovernar krijgt eigen serie

Als mascotte van een populair pretpark als de Efteling komt het succes je bijkans aanwaaien. Pardoes de Tovernar krijgt namelijk niet alleen een eigen attractie, hij mag zich daarnaast ook nog eens verheugen op een eigen televisieserie. Dat is hoe Pardoes rolt.

Zoals het een groot mascotte betaamt wordt de serie naar hem vernoemd. Pardoes de Tovernar zal vanaf december op kinderkanaal Nickelodeon te zien zijn. Het moet een fantasyserie worden met Nederlandse acteurs.

Zoals gezegd krijgt Pardoes een steeds belangrijkere rol in het sprookjespark in Kaatsheuvel. Vanaf 2012 trakteert de Efteling ons op een nieuwe serie attracties genaamd Rijk der Fantasie. Ook in dit rijk speelt Pardoes een belangrijke rol.

De afleveringen voor de nieuwe serie zijn al opgenomen. De in totaal dertien afleveringen spelen zich af op de planeet Symbolica, waar Pardoes als baby wordt gevonden door de bejaarde toverfee Aliciana. Op Symbolica wordt de fantasie bedreigd en Pardoes is als toverende nar natuurlijk de aangewezen persoon om de verbeelding van een wisse ondergang te redden.

De hoofdrol wordt gespeeld door de 17-jarige Alex Hendrickx. Hij wordt onder andere bijgestaan door acteur Peter Faber. Anjali Taneja, die eerder werkte aan Het Huis Anubis, schreef het script.

Volgens de Efteling moeten we de serie vergelijken met de films over Harry Potter, al is het budget natuurlijk niet vergelijkbaar. Het is niet de eerste keer dat de Efteling zich bezig houdt met kindertelevisie. Eerder produceerde het sprookjespark bijvoorbeeld de serie Tita Tovenaar.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020