Excite

Paris Hilton vereeuwigd in citatenboek

Naast grootheden als Confucius en Oscar Wilde steekt ze misschien een beetje schril af, maar toch is het ook haar gelukt om terecht te komen in het Oxford Dictionary of Quotes: Paris Hilton.

De hotelerfgename, die vooral bekend staat vanwege haar aanwezigheid bij feestjes en natuurlijk haar befaamde sextape met ex Rick Solomon, wordt opgenomen met haar citaat: “Dress cute wherever you go, life is too short to blend in”. Deze uitspraak zal naast meer dan 20.000 andere bekende citaten in het boek worden opgenomen.

Ook Sarah Palin – met haar vergelijking tussen een hockey-moeder en een pitbull –, Terry Pratchet en Stephen Hawking zijn in het boek samen met Paris Hilton opgenomen. Ook zijn er dit jaar veel ‘nieuwe’ citaten opgenomen van oude wijsgeren, zoals bijvoorbeeld Confucius. Deze citaten waren eerder niet opgenomen, omdat nog niet met zekerheid kon worden vastgesteld dat ze ook echt van bepaalde personen waren. Ook kan het zijn dat een citaat nu pas wordt opgenomen, omdat het nu ineens weer regelmatig gebruikt wordt.

De woordenboeken van Oxford zijn al decennialang veelgebruikte naslagwerken. Het citatenboek wordt nu voor de 65e keer uitgegeven. Dat het boek met haar tijd meegaat blijkt wel uit het feit dat er ook rekening wordt gehouden met citaten die online verschijnen. Volgens de redactie van het boek hebben veel meer mensen toegang tot verschillende citaten, waardoor het belangrijk is dat ieder jaar weer opnieuw bekeken wordt of oudere citaten opgenomen moeten worden en van wie ‘hergebruikte citaten’ nu oorspronkelijk waren!

Afbeelding: Flickr account Chesi - Fotos CC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018