Excite

Paul de Leeuw aangeklaagd door PON

Paul de Leeuw is aangeklaagd door PON, de Populistische Omroep Nederland. De Leeuw zou volgens de omroep te veel kritiek hebben op Geert Wilders, leider van de PVV. Zijn opmerkingen over Wilders zouden veel te ver gaan en aanzetten tot geweld.

Volgens Ronald Katee heeft De Leeuw Wilders zelfs dood gewenst in een liedje. Dat is volgens de omroepvoorzitter helemaal niet grappig en dat wil hij laten weten ook. Voor de VARA heeft Katee ook geen goed woord over; zij geven immers een ‘podium aan dit soort geluiden’. De PON meent dat Wilders op een zelfde manier gedemoniseerd wordt als wijlen Pim Fortuyn. Ook toen zou de VARA zich niet netjes gedragen hebben.

De PON, die in 2008 werd opgericht door Ronald Sørensen, een Rotterdamse politicus, wil tegen meer bekende Nederlanders stappen ondernemen. Zo zouden aangiften gedaan zijn tegen Peter R. de Vries, Fatima Elatik, Adriaan Soeterbeek, Michiel Blok en Thomas van der Dunk. Zij zouden zich allemaal op een negatieve manier hebben uitgelaten over Wilders. Soeterbeek maakte een cartoon waarin hij Wilders als kampbeul toonde en blok publiceerde een lijst met overeenkomsten tussen Hitler en Widlers.

De VARA heeft aangegeven nog niet op de hoogte gesteld te zijn van de aanklacht en wil daarom nog geen reactie geven.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019