Excite

Paul Mason wilde dikste man ooit worden

Je kan veel dingen zeggen over Paul Mason. Dat het een vet varken is. Dat hij stronteigenwijs is. Dat hij te egoïstisch is om te functioneren in de maatschappij. Maar wat je niet kan zeggen, is dat hij geen ambitie heeft. Paul Mason heeft juist heel veel ambitie. De ster van een documentaire uit 2006 over obesitas in Engeland wilde namelijk de dikste man ter wereld worden. En voordat hij werd opgenomen, was hij hard op weg.

Paul Mason vrat de wereld om hem heen op. Letterlijk. In totaal koste de obesitas van Mason al 1,5 miljoen euro. Dat is inclusief het huis dat zijn moeder niet meer kon betalen, omdat al haar geld naar de vraatzucht van haar geestelijk gestoorde zoon ging. Op het moment dat Paul Mason werd opgenomen in het ziekenhuis, was hij teleurgesteld. Hij liet de mensen die bezig waren zijn lichaam te redden weten dat hij liever geen gewicht kwijt raakte.

Eenmaal thuis begon het professioneel vreten weer. Pizza's, fish and chips, veel snoep, alles om maar dat recordgewicht te bereiken. Hij woont in een aangepaste bungalow, met deuren van zo'n twee meter breed. Zeven verzorgers hebben een fulltime baan aan het in leven houden van Paul Mason. Waarom? Recordhouder is hij nu wel.

Afbeelding: News.com.au

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020