Excite

Paul McCartney bezoekt Arnhem

Als je sommige Beatles platen achteruit speelt, krijg je te horen dat Paul dood is. Er zijn zelfs hele legendes dat Paul McCartney allang halverwege de jaren '60 gestorven is en we sindsdien te maken hebben met een invaller. Die invaller - of de echte Paul McCartney - komt in ieder geval in 2009 nog naar Nederland. Op 9 december 2009 zal het Gelredome uitverkocht zijn voor een concert van de voormalige Beatle.

Want Paul McCartney mag dan heel erg oud zijn inmiddels, dood is hij zeker niet. Hij staat nog springlevend op de planken en verdient nog steeds goud geld aan zijn reputatie als enige nog optredende Beatle. Natuurlijk hebben de Rolling Stones deze ronde gewonnen, maar dat neemt niet weg dat Paul McCartney nog steeds alleraardigste liedjes ten gehore brengt. Op de zoveelste wereldtournee.

Is het de laatste keer dat je Paul McCartney live kunt zien in Nederland? Dat weten we niet. Het wordt in ieder geval een historische tour, en niet alleen vanwege het feit dat er slechts negen steden op het programma staan. In de O2-Arena speelt McCartney exact 46 jaar na het eerste kerstoptreden van de Beatles. Leuk. Overigens was het concert in Las Vegas eerder dit jaar in zeven seconden uitverkocht. Handig dus als je een beetje snelle internetverbinding hebt bij het kopen van de kaartjes.

Afbeelding: Telegraph.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020