Excite

Paul Witteman niet langer grootverdiener

Deze week bracht goed nieuws en slecht nieuws voor presentator Paul Witteman. Het goede nieuws is dat hij nog tot 2015 bij de VARA mag blijven werken. Het slechte nieuws is dat hij dit wel tegen een fors gereduceerd salaris mag doen. Hiermee komt Witteman onder de Balkenendenorm terecht.

En daarmee zijn vast veel mensen blij, want mensen die van belastinggeld betaald worden, maar toch meer dan de minister-president verdienen, zijn op zijn zachtst gezegd controversieel. Witteman zou met de salarisverlaging hebben ingestemd, omdat hij heel graag bij de VARA wil blijven werken. Zijn loon is daarbij van ondergeschikt belang. Witteman zal nog tot zijn 69ste onder contract staan bij de omroep.

"Ik sluit mijn ogen niet voor de ontwikkelingen. In mijn nieuwe contract zit mijn salaris onder de Balkenendenorm of hoe die nu ook mag heten," zegt Witteman vandaag in een interview met De Telegraaf.

Uiteindelijk wil de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) terug naar maximaal acht grootverdieners. Binnen het omroepbestel zijn een aantal grootverdieners actief, aangeduid als unieke talenten. Wie dit precies zijn is onduidelijk, maar Matthijs van Nieuwkerk en Paul de Leeuw maken in ieder geval deel uit van dit selecte groepje. Zo verdient laatstgenoemde zes ton per jaar. En getuige de MaDiWoDoVrijdagshow hoeft hij daarvoor niet eens kwaliteit af te leveren.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021