Excite

Paus Benedictus is paus af

Paus Benedictus XVI is donderdag voor de laatste keer per helikopter vetrokken uit het Vaticaan. Met een korte rondvlucht boven Vaticaanstad nam hij afscheid van enthousiaste katholieken die speciaal voor de kerkvader naar het Vaticaan waren gekomen. De helikopter bracht Benedictus vervolgens naar het pauselijke paleis Castel Gandolfo iets ten zuiden van Rome. In dit pauselijke buitenverblijf legde hij vanavond om 20.00 uur zijn ambt neer.

Pelgrim

Tegen de juichende menigte bij Catsel Gandolfo zei de paus: “Ik ben slechts een pelgrim die zijn pad op deze aarde aan het beëindigen is.” Benedictus heeft eerder verklaard zijn leven aan het gebed te willen wijden en “onzichtbaar te zijn voor de wereld.”

Twitter paus

Ook op Twitter was paus Benedictus XVI actief. Eerder op de donderdag nam de digi-paus al afscheid van zijn volgers. Hij dankte hen voor hun liefde en steun en wenste hen toe dat zij de vreugde zullen ervaren die volgt wanneer zij in hun leven Christus centraal stellen. Iets na 20.00 zijn alle tweets van paus Benedictus XVI verwijderd. Nu is enkel te lezen “Sede Vacante”. Dit is de term die wordt gebruikt voor de periode tussen twee pausen.

Pensioen

Benedictus is de eerste paus in zeshonderd jaar die aftreedt en met pensioen gaat. De nu emeritus paus heeft aangegeven niet meer de kracht te hebben om zijn taak te kunnen vervullen. Hij zal zich terugtrekken in het Karmelklooster in Vaticaanstad, bij de Vaticaanse Tuinen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020