Excite

Paus vergelijkt opkomst atheïsme met opkomst Nazi’s

De paus lijkt er op gebrand zijn komst naar Groot-Brittannië onvergetelijk te maken. Tijdens een toespraak voor 70.000 katholieken vergeleek hij de opkomst van het atheïsme in Groot-Brittanië met de opkomst van de Nazi’s voor WO II. Ook deed hij een boekje open over het seksschandaal dat de katholieke kerk teistert.

Direct na aankomst maakte de paus al duidelijk dat hij zich op geen enkele manier zou laten wegjagen door een militante lobby die actie voerde tegen de komst van de paus. Uiteindelijk bleek ook dat de man erg welkom was, gezien het feit dat tienduizenden mensen naar de paus en pausmobiel kwamen kijken.

Tijdens zijn toespraak in Glasgow gaf de paus aan dat evangelisatie van onze cultuur juist vandaag de dag ontzettend belangrijk is. Ook vergeleek hij – overigens zonder enige omhaal – de opkomst van het atheïsme met de opkomst van het Nazi-rijk. Ook gaf hij aan dat Christenen nu, net als Joden toen, hun geloof soms met hun leven moeten bekopen.

De paus heeft ook aangegeven dat hij niet snel en niet hard genoeg heeft gereageerd op priesters waarvan bleek dat zij kinderen misbruikten. Deze opmerking is tot nu toe de hardste uitspraak die de paus heeft gedaan over deze zaak. Ook gaf hij aan dat priesters die kinderen misbruiken nooit meer in de buurt mogen komen van kinderen. Zijn eerste prioriteit is nu het helpen van de slachtoffers, zowel om te genezen, als om hun vertrouwen in de kerk terug te krijgen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Sergey

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020