Excite

Paus vraagt Britten entree voor mis

Wie een mis van de paus bij wil wonen, moet hier voor betalen. Dat heeft de Rooms-Katholieke kerk laten weten. Paus Benedictus XVI zal in september een bezoek brengen aan het Verenigd Koninkrijk. Ook zal hij dan een aantal bijeenkomsten houden. Belangstellenden zijn van harte welkom, maar moeten wel in de buidel tasten.

Een van de belangrijkste bijeenkomsten van het eerste staatsbezoek aan Schotland en Engeland zal de mis in Birmingham zijn. Deze wordt op 19 september gehouden en naar verwachting zullen hierbij 70.000 mensen aanwezig zijn. De kerk vraagt aan hen een bijdrage van ongeveer dertig euro.

Wie dat er niet voor over heeft kan ook op 16 november naar Glasgow gaan. Daar vraagt men ook om een bijdrage, maar ligt de toegangsprijs met ongeveer 25 euro net iets lager. Bovendien krijgen de bezoekers daar nog meer voor hun geld: ze mogen naar de paus luisteren, maar worden ook getrakteerd op een optreden van Susan Boyle. Zij werd wereldberoemd dankzij haar optreden tijdens Britain’s Got Talent.

Veel Britten hebben al kritiek geuit op de ‘pelgrimsbijdrage’, die deels gebruikt zal worden om de miljoenenrekening van het bezoek te bekostigen. Naar verwachting kost het bezoek van de paus namelijk bijna vijftien miljoen. Wel gaat het om een unieke gebeurtenis, want Benedictus XVI is pas de tweede paus die sinds 1534 het Verenigd Koninkrijk bezoekt. Zijn voorganger stak de Noordzee ook over, maar deed dit in 1982.

Afbeelding: Flickr account roblisameehan

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020