Excite

Pearl Jam slotact Werchter 2010

Dit jaar wordt Werchter 2010 afgesloten door de legendarische band Pearl Jam. Deze band was direct de eerste naam die door de organisatie van Rock Werchter bekend werd gemaakt voor het festival van 2010.

Pearl Jam zal op 4 juli met een spetterend optreden de 36e editie van dit rockfestival afsluiten. Ook in 2007 stond Pearl Jam al in Werchter. Daarvoor was de band al twee keer gevraagd, maar moest er twee keer afgezegd worden.

De Amerikaanse rockband die in 1990 gevormd werd, treedt vaker op festivals op. Het meest beruchte optreden zal het optreden in 2000 in Roskilde zijn geweest. Het slechte weer en het uitvallen van de speakers achterin de tent zorgden ervoor dat veel fans zich naar voren probeerden te dringen. Negen fans kwamen in het gedrang en tientallen mensen raakten gewond. In de eerste instantie werd met de vinger naar de band gewezen, maar uiteindelijk bleek dat Pearl Jam in dit geval helemaal niets te verwijten viel.

Pinkpop mag natuurlijk niet achterblijven en heeft ook al een grote naam binnen weten te halen. Daar zal Rammstein de eerste dag van het festival afsluiten. Voor Rammstein zal het optreden op Pinkpop al het derde optreden in Landgraaf zijn. Verder wordt in ieder geval geprobeerd om Pink te contracteren. De rest van het programma van zowel Rock Werchter als Pinkpop zal in de aanloop naar de nieuwe edities bekend worden gemaakt.

Afbeelding: Flickr account Metal Chris

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020