Excite

Pedoseksueel door medegevangene vermoord

Slecht nieuws voor Robert M. en kornuiten. Pedoseksuelen zijn al niet de meest populaire kostgangers in de gevangenis, maar in Engeland zijn ze hun leven niet eens zeker. In één van de best beveiligde gevangenissen is een veroordeelde pedoseksueel en kindermoordenaar door een medegevangene om het leven gebracht.

Colin Hatch werd in 1994 veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor de moord op een 7-jarige jongen. Hij had de jongen naar zijn appartementencomplex gelokt, aangerand en vervolgens om het leven gebracht. Het slachtoffer werd door Hatch volledig gewikkeld in vuilniszakken en gedumpt in een lift, waar de postbode hem later vond.

Op het moment van de moord was Hatch op voorwaardelijke vrijlating. Een jaar eerder had hij in dezelfde lift ook al een zedendelict met een kind gepleegd en werd hij tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld. Die zat hij slechts deels uit. De advocaat van de pedoseksueel had nog gewaarschuwd dat zijn cliënt bij vrijlating opnieuw een moord zou kunnen plegen. Colin Hatch maakte die belofte helaas waar.

Een 35-jarige medegevangene van Hatch wordt er nu dus van verdacht de pedoseksueel te hebben vermoord. Een woordvoerder van de gevangenis zei het volgende: 'Een incident in de HMP Full Sutton op dinsdag 22 februari heeft het leven gekost van gevangene Colin Hatch.' Hoewel de gang van zaken natuurlijk niet volgens de wet is, zullen er weinig mensen rouwig zijn om het verlies van Hatch.

Afbeelding: Flickr, gebruiker State Records NSW

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020