Excite

Pepperspray voor buschauffeurs

VVD-Leider Mark Rutte stelt voor om buschauffeurs pepperspray te geven. Dit zou een goede oplossing zijn tegen de agressie in de bussen. Buschauffeurs zouden zichzelf kunnen verweren met de pepperspray. Mark Rutte zegt ook dat de buschauffeurs een training moeten volgen. Anders wordt iedereen zomaar ondergespoten en dat is niet de bedoeling.

Dit voorstel is gekomen omdat de agressie in het openbaar vervoer alsmaar groter wordt. Afgelopen week werd er nog een buschauffeur door twee jongens mishandeld. Het kan veel te lang duren tot er een agent in de buurt is en daarom wil Mark Rutte dat de buschauffeurs pepperspray bij zich hebben. Maar om dit voor elkaar te krijgen, moet wel de Nederlandse wet worden aangepast, aangezien pepperspray volgens de wet een verboden wapen is. Ook wil Mark Rutte dat er een speciale vervoerspolitie is, net zoals de spoorwegpolitie er bij de treinen is.

Kamerlid Mastwijk is het ermee eens dat er iets gedaan moet worden aan de agressie in de bussen. Toch is hij niet heel enthousiast over het gebruik met pepperspray. Hij dnekt dat dit alleen maar meer agressie zal oproepen. Hij wil wel dat het makkelijker wordt om immateriële schade te verhalen op daders. Ook wil hij dat het kabinet op korte termijn met een goede oplossing komt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020