Excite

Persconferentie Tiger Woods is militaire operatie

Het hield de hele wereld in zijn greep: de onthullingen rond Tiger Woods. De ooit zo geliefde sportheld werd in een week tijd compleet met de grond gemaakt. Van ideale schoonzoon naar seksverslaafde, alsof het niets was. Ondergang gaat nog altijd honderd keer sneller dan opkomst, dat blijkt maar weer. Het feit dat Tiger Woods zijn kleine Woods niet in bedwang kon houden en met meer vrouwen vreemd ging dan er vingers aan zijn hand zitten, kwam voor veel mensen als een absolute shock. De sportheld viel daar mee keihard van zijn sokkel.

Morgen, om elf uur in de ochtend plaatselijke tijd, houdt Tiger Woods een persconferentie. Dat doet hij op een golfbaan. Symbolisch, zou je zeggen, of om duidelijk te maken dat privé en zakelijk bij hem niet zo gescheiden zijn als zou moeten. Het TPC Sawgrass in Florida is morgen het toneel van een militaire operatie. Om de komst van Tiger Woods mogelijk te maken, wordt alles uit de kast gehaald. Er is zelfs een klein legertje lokale politieagenten opgetrommeld om de boel in de gaten te houden. Tiger Woods gaat namelijk opbiechten wat hij allemaal heeft gedaan. Althans, dat hoopt men. Men verwacht veel van de persconferentie, dus de kans is groot dat het een grote teleurstelling wordt en Tiger weinig los laat.

Er wordt in ieder geval niets aan het toeval overgelaten op TPC Sawgrass. Tiger Woods wordt met een konvooi zwarte SUV's tot onder het hoofdgebouw gebracht. Daar staan normaal de golfkarretjes, maar die worden uit de garage gereden. Zo wordt de pers netjes op afstand gehouden. Verder mogen er tijdens de persconferentie geen vragen gesteld worden. Tiger Woods leest een statement op, dat waarschijnlijk tot op de kleinste punt is voorbereid door een leger advocaten en marketingspecialisten. Want het merk Tiger Woods moet weer opgepoetst worden. Als atleet kan Woods namelijk nogal wat jaartjes door. Maar dan moet hij wel tactisch zijn naam zuiveren. Morgen zal de eerste stap gezet worden.

Afbeelding: Flickr, Ted Lipien

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020