Excite

Peruaanse advocaat voor Joran van der Sloot

Joran van der Sloot wil niet verdedigd worden door een Nederlandse advocaat, maar kiest een advocaat uit Peru. Joran wordt verdacht van de moord op Stephany Flores en is – na een korte vlucht – inmiddels door de Peruaanse politie ingesloten.

Over de dood van het meisje heeft hij nog niets willen zeggen. De politie heeft aangegeven dat Joran te moe was van de reis van de grens naar Lima. Volgens lokale kranten is Joran daar overigens niet opgepakt, maar heeft hij zichzelf overgegeven aan de politie, omdat hij op de hoogte was van het internationale opsporingsbevel dat tegen hem uitgevaardigd was.

Nadat van der Sloot zaterdag in Lima aan kwam, werd hij eerst voorgeleid aan de pers. Daarna werd hij verhoord over zijn betrokkenheid bij de dood van Stephany Flores. Omdat Nederland Nederlandse gedetineerden in het buitenland consulaire bijstand verleent, mag hij kiezen uit een lijst advocaten. Op wie de keuze gaat vallen, is nog niet bekend; zijn keuze is nog niet gemaakt.

In Peru is van der Sloot eigenlijk al de gedoodverfde dader. Hij werd in gevangenistenue geshowd aan de media en moest uitgebreid meewerken aan filmpjes en foto’s die door de pers gemaakt werden.

Het ziet er in ieder geval niet goed uit voor de man die ook verdacht werd van de moord op Natalee Holloway. Volgens experts kan hij veroordeeld worden tot een levenslange gevangenisstraf. Omdat Nederland geen uitleveringsverdrag heeft met Peru, is de kans groot dat hij die straf in een Peruaanse gevangenis uit moet zitten. Dat zal echt even wennen zijn, want de gevangenissen daar worden beschreven als de ergste gevangenissen op aarde.

Afbeelding: YouTube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020