Excite

Peter R. de Vries opgepakt door Australische politie

Peter R. de Vries is in Australië opgepakt. De misdaadverslaggever was hier in verband met de mysterieuze moord op Mariska Mast in 2008. Peter wist de voortvluchtige verdachte, die destijds uit Honduras gevlucht was, te traceren en wilde met hem praten. De man belde echter de politie en liet de Vries samen met zijn assistent oppakken.

Het nieuws werd gemeld door een collega van de Vries. Hij stond wat verderop en werd daarom niet opgepakt.

De man die Peter R. de Vries in Australië bezocht was Daniel Ian Ross. Dit was in 2008 de duikinstructeur van Mariska Mast, die na haar verblijf in Colombia een duikcursus volgde op het eiland Roatan. ’s Avonds ging ze met Ross mee naar huis en de volgende dag werd ze door hem en zijn kamergenootje bijna dood afgeleverd bij het ziekenhuis. Volgens Ross en zijn kamergenote zou Mariska onwel zijn geworden en zijn gevallen, maar volgens het autopsierapport was er sprake van moord.

Ross werd toen opgepakt. Zijn paspoort werd in beslag genomen, maar hij wist met zijn andere paspoort te vluchten naar Australië. Daar was hij nu opgespoord door Peter R. de Vries.

Erg blij was de Vries niet met zijn aanhouding. Volgens collega van der Spek noemde de presentator het een gevalletje ‘omgekeerde wereld’, waarbij een moordverdachte door de politie in bescherming wordt genomen, terwijl een onschuldige die vragen stelt over de bewuste zaak, wordt opgepakt.

Afbeelding: Flickr account Lina-Sydney

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020