Excite

Peter R. De Vries speelt zelf voor advocaat

Als de advocaat van Peter R. De Vries stiekem gerekend had op een snoepreisje naar Australië, dan zal hij bedrogen uitkomen. De misdaadverslaggever neemt namelijk zijn eigen verdediging op zich. De Vries meent dat hij zelf beter in staat zal zijn om de journalistieke criteria aan de rechtbank uit te leggen.

De Vries, die nu op borgtocht vrij is, werd afgelopen week opgepakt nadat hij met zijn assistente een bezoekje bracht aan de man die verdacht wordt van de moord op Mariska Mast. Volgens de Vries heeft hij niets verkeerd gedaan: hij heeft de man niet aangeraakt, niet bedreigd en niet beledigd. Toen de man de politie belde en Peter en zijn assistente Chantal weigerden weg te gaan, werden de twee opgepakt.

De arrestatie was een weinig plezierige gebeurtenis. Zo moesten de twee een ‘strip search’ ondergaan, waarbij ze helemaal naakt in bepaalde houdingen moesten gaan zitten, zodat duidelijk kon worden bekeken of er geen sprake was van verstopte wapens of andere materialen. Daarnaast moesten de twee DNA afgeven en werden er foto’s en vingerafdrukken gemaakt.

Collega Chantal hoeft niet voor de rechter te verschijnen, zij kreeg een boete en daarmee was voor haar de zaak afgedaan. Peter is al druk bezig met zijn pleitnota. Het inschakelen van een advocaat acht hij niet nodig, omdat het hier om puur journalistieke principes gaat, die hij het beste zelf uit kan leggen.

Afbeelding: Zeens.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020