Excite

Peuter in bagagevak kost steward zijn baan

De Australische luchtvaartmaatschappij Virgin Blue heeft een steward ontslagen, nadat hij een peuter in een bagagevak had gestopt.

Dat gebeurde drie maanden geleden tijdens een vlucht van Fiji naar Sydney. De vader van de zeventien maanden oude dreumes, Riley genaamd, speelde kiekeboe met zijn zoontje. De steward speelde het spelletje mee, pakte het kind op en legde hem in een bagagevak boven de stoelen. Daarop deed hij de klep van het vak dicht, aldus Luchtvaartnieuws.

Volgens de moeder van Riley bracht haar zoontje zo’n tien seconden 'in complete duisternis' door. Het voorval leidde tot hilariteit in het toestel, maar de ouders van Riley zagen er de lol niet van in. Zij dienden een klacht in waarna Virgin Blue een onderzoek instelde. De maatschappij concludeerde dat de veiligheid van het jongetje in het geding was geweest. Daarop werd de steward ontslagen.

Raily zou nu last hebben van angstaanvallen, meldt zijn moeder. Ook zou hij bang zijn om alleen te zijn. Virgin Blue zegt het incident te betreuren. De familie van Riley kreeg als goedmakertje tegoedbonnen voor gratis vluchten.

Afbeelding: Flickr account hyougushi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021