Excite

Piloot worden zonder armen

"Er bestaat geen handicap, hoogstens een gebrek aan aanvaarding door anderen." Die prachtige zin werd uitgesproken door Jessica Cox, een vrouw zonder armen, maar met de droom om piloot te worden. En dat is haar gelukt, zij het in een aangepast vliegtuig.

Geen armen, alleen maar uitdagingen

Als kind had Jessica Cox al de droom om piloot te worden. Het gebrek aan armen zag zij zelf niet als obstakel. Het is een zeer Amerikaanse gedachte: er zijn geen problemen, alleen uitdagingen. Een handicap is alleen handicap als je het als zodanig ziet. Jessica Cox heeft geen handicap, en daardoor verbaast ze al heel haar leven iedereen die wel een handicap bij haar ziet. Inmiddels heeft ze dus een licentie om te vliegen, ook al blijft het vliegen het moeilijkste wat ze ooit gedaan heeft.

Concactlenzen inbrengen met je voet

Met een rondje vliegen in een aangepast vliegtuig is Jessica Cox nog niet klaar. Ze heeft er in middels 25 vlieguren op zitten, maar wil voor de 150 vlieguren. Dan mag ze namelijk instructrice worden en kan ze anderen leren vliegen. Behalve vliegen kan Jessica Cox met haar rechtervoet ook contactlenzen insteken, sms'en, rijden en bellen terwijl ze rijdt en eten. De meeste kunnen dat niet eens met gebruik van hun armen, dus dat geeft wel aan hoe knap dit is.

Afbeelding: rightfooted.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020