Excite

Pinkpop gaat zonnig van start

De eerste dag van de 43e editie van Pinkpop loopt alweer ten einde. Sommige bezoekers hebben hun dag luierend in het gras doorgebracht. Anderen stonden op tijd vooraan bij één van de bands die op de eerste festivaldag de spits mochten afbijten.

Zomers weer

De organisatie van Pinkpop heeft de bezoekers van het festival aangeraden om goed te smeren tegen de felle zon, die vandaag kracht 6,5 heeft. Dat betekent niet langer dan een kwartier in de zon. Op het terrein wordt verder gratis water uitgedeeld om te zorgen dat iedereen voldoende drinkt. Met een onbewolkte hemel en ruim boven de twintig graden is het weer bijna ideaal.

Moss

De openingsact van het festival kwam dit jaar ten eer aan de Nederlandse band Moss. Het hoofdact podium van Pinkpop is een maatje te groot voor de Amsterdamse band, en daarom duurt het even voor ze echt op gang zijn. De show wordt wel knallend afgesloten, ondanks de vele introverte nummers.

The Cure

De afsluiter van de eerste Pinkpop dag is de band The Cure, die om 22.00 uur staat op het schema. Sinds 1986 heeft de newwave band niet meer op het Pinkpop podium gestaan. Veel bezoekers zijn dan ook speciaal voor The Cure naar zuid Limburg afgereisd.

Andere artiesten

Behalve the Cure staan onder andere op het festival Anouk, Soundgarden, Linkin Park, Seasick Steve, Mumford & Sons de afsluiter van de Pinkpop maandag Bruce Springsteen and the E-street Band. De traditioneel populaire dagkaarten voor de maandag waren al sinds begin maart uitverkocht.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020