Excite

Pippi Langkous viert 65ste verjaardag met Google Doodle

Ter ere van de 65e verjaardag van Pippi Langkous is er een Google Doodle ontworpen. Het bijzondere Zweedse meisje, dat bedacht werd door schrijfster Astrid Lindgren, maakt deel uit van een speciaal Google logo op verschillende homepages van de zoekmachine. Ook haar aapje Meneer Nilsson, en haar schimmel Kleine Witje zijn vertegenwoordigd.

Het eerste kinderboek over Pippi Langkous werd in 1945 gepubliceerd. Daarna volgde een televisieserie, een film, een tekenfilmserie en een musical. De televisieserie was in de jaren 70 wereldwijd een succes. Ook in Nederland was het meisje met de oranje vlechten een hit.

De volledige naam van Pippi luidt Pippilotta Victualia Rolgordijna Kruizemuntina Efraïmsdochter Langkous. Het vrijgevochten meisje woont samen met Meneer Nilsson en Kleine Witje in een groot huis, genaamd Villa Kakelbont. Pippi’s moeder woont in de hemel, en haar vader is als piratenhoofdman en koning van het eiland Taka Tukaland meestal op reis. Pippi is echter schatrijk en megasterk, en kan zichzelf prima redden.

De keurige inwoners van haar stadje zijn daar echter niet blij mee, en vinden dat een kind niet alleen op kan groeien. Ze doen er dan ook alles aan om haar in een tehuis te krijgen, maar Pippi is ze altijd te slim af. Met de buurkinderen, Tommy en Annika, beleeft ze de wildste avonturen.

Astrid Lindgren bedacht de Pippi-verhalen oorspronkelijk voor haar dochter Karin, toen die met een longontsteking in bed lag en om verhalen bedelde. Karin beleefde zoveel plezier aan de avonturen van Pippi, dat Lindgren besloot ze op te schrijven. Nog steeds worden de boeken door kinderen verslonden.

Afbeelding: engelencoach.blogspot.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020