Excite

Piraten pesten wordt nieuwe hype

Ze zijn helemaal in, de piraten uit Somalië. Heel de wereld praat over deze vrijbuiters die met simpele bootjes en een paar goedkope AK-47's complete westerse vrachtschepen weten te kapen. Compleet, natuurlijk, omdat het lastig is een half schip te kapen. Maar elke hype kent een tegenreactie, zo ook deze. Er worden maatregelen genomen om de piraten tegen te gaan, en niet alleen door de politiek. Van Rotterdamse bedrijven tot Russische miljonairs, iedereen heeft ineens oog voor de piraten.

In Rotterdam is een nieuw wapen ontwikkeld tegen piraten. Brandend heet water wordt over de piraten gestort, die aan boord van een schip proberen te komen. Ongetwijfeld geïnspireerd door de kokende olie die van middeleeuwse kasteelmuren werd gemieterd om belegeraars af te schrikken. Het Rotterdamse Marine Secure heeft het systeem bedacht. Met behulp van een pomp en de warmte van de motoren kan een gordijn van water van rond de 80 graden Celsius rondom het schip worden gelegd. Geeft voldoende tijd om de autoriteiten te waarschuwen. Naar behoefte kunnen er bijtende chemicaliën worden toegevoegd.

Andere oplossingen zijn er ook, zoals in de buurt van een Russisch jacht gaan varen. Er is namelijk een jacht dat wordt aangeboden voor 4.000 euro per persoon, wat dan de gevaarlijkste wateren ter wereld in vaart. Men hoopt aangevallen te worden door piraten, waarna het feest kan beginnen. Voor vijf euro per dag mag je zelf meeschieten met een AK-47, extra kogels kosten acht euro. Voor het geval dat zijn er Russische paracommando's aan boord. Hoewel piraten slechts gijzelen in de meeste gevallen, is deze moordcruise om piraten dood te schieten erg in trek. Tja, de mensheid, wat zullen we er van zeggen.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020