Excite

Plannen raveparty metro aangepast

Een ludiek protest tegen de prijsverhogingen in het openbaar vervoer zou wel eens slecht af kunnen lopen. De danceparty die het housecollectief Infaders zaterdag in de Amsterdamse metro wil organiseren lijkt namelijk niet veilig te zijn. De organisatie past het protest daarom aan.

Het collectief riep jongeren op om mee te komen feesten. Het Amsterdamse OV-bedrijf GVB wil namelijk flink gaan snijden in de dienstregeling.

Op Facebook vroeg Infaders aan mensen om zich aan te melden. Ze hadden er echter niet op gerekend dat ze in korte tijd ongeveer 1800 aanmeldingen zouden krijgen. De GVB heeft haar zorgen geuit, omdat een metrostel maar 300 mensen kan herbergen.

De bedoeling was om te verzamelen op het Centraal Station, om daarna tussen metrostation Gein en CS heen en weer te raven. Jongeren werden verzocht om hun eigen drank mee te nemen en af en toe een flinke knuffel uit te delen.

Infaders beseft inmiddels dat 1800 mensen een beetje teveel van het goede is. Ze hebben dan ook besloten om zaterdag op een willekeurig metrostation te beginnen met raven. Mochten mensen erachter komen waar de rave zich op dat moment bevindt, dan mogen ze lekker meedansen. Op deze manier wil men voorkomen dat er zich teveel mensen in één keer verzamelen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker manuelfloresv

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020