Excite

Plantenbaas Tony Berk haalt uit in speech

Tony Berk heeft in zijn dankwoord na het ontvangen van een Gouden Harp een sneer uitgedeeld aan de media. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn verdiensten in de muziekindustrie, als radio-dj en platenbaas. In zijn speech was hij lang van stof en buitengewoon uitgesproken.

Veel artiesten draaien het standaard riedeltje af na het winnen van een prijs. Ze bedanken hun familie en vrienden, soms God, en zeggen dat ze het 'nooit hadden verwacht'. Zo niet Tony Berk. In een ongenuanceerde toespraak stak hij de loftrompet af over Buma, de belangenorganisatie voor de entertainmentindustrie die het gala organiseerde.

"In de muziek zijn er diverse niveaus: Leuke of slechte. In de journalistiek zijn er diverse niveaus. Maar bij Buma is er maar één niveau: het allerbeste en het allerhoogste," zei Berk. Niet alleen omdat de organisatie het Harpen Gala organiseert, zo redeneerde de platenbaas, ook omdat "mede dankzij Buma al deze artiesten en ikzelf worden betaald, en we de vruchten van onze arbeid plukken."

In het tijdperk van de illegale downloads en piraterij komen organisaties als Buma meer en meer in de verdrukking. Zo kwam Buma onlangs nog in het nieuws omdat er onterecht twee miljoen euro zou zijn uitbetaald aan een softwareontwikkelaar die onder een andere artiestennaam bij Buma stond ingeschreven. Voor het gebruik van zijn eigen muziek zou hij van Buma geld hebben ontvangen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Ferrari + caballos + fuerza = cerebro Humano

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020