Excite

Plassend gamen, het kan in Japan

Een vlieg middenin het urinoir of een heel klein voetbaldoeltje waar je doorheen moet plassen. Je bent het vast weleens tegen gekomen in de kroeg of op openbare toiletten; kleine gebbetjes om ervoor te zorgen dat mannen in, en niet naast de bak plassen.

In Tokyo hebben ze voortgeborduurd op die beproefde methode. In metrostations kunnen mannen binnenkort namelijk een videospelletje doen tijdens het plassen. Urinoirs worden ingericht met een beeldschermpje en sensoren. De zogenaamde 'Toylet' wordt gemaakt door gamegigant Sega.

De Toylet bevat vier verschillende games. Zo is er het spel 'Manneke Pis', waarbij precies gemeten wordt hoeveel je precies plast. Alles in de pot dus, anders wordt het niet meegerekend! Met 'Graffiti Eraser' moet je een zo hard mogelijke straal produceren om graffiti van een muurtje te spuiten.

Verder is er het spel 'Milk From Nose'. Twee worstelaars proberen elkaar met een straal melk uit hun neus de ring uit te duwen. Als je krachtiger plast dan je voorganger heb je gewonnen. Tot slot is er een game waarbij je straal urine dienst doet als windvlaag. Met die windvlaag moet je de rok van een meisje omhoog doen waaien.

Het zal nog wel even duren voor dit typisch Japanse fenomeen overwaait naar Europa. Voorlopig kun je nog even oefenen op vliegen en voetbaldoeltjes, of zoveel naast de pot plassen als je wil natuurlijk.

Afbeelding: Flickr, gebruiker ooocha

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020