Excite

Plastisch chirurg verbrandt borsten patiënt

Plastisch chirurg Christina Brunner kan haar carrière waarschijnlijk wel vergeten. De 45-jarige Engelse arts veroorzaakte tijdens een borstvergroting brand in de operatiekamer en verzweeg daarna de waarheid tegenover de patiënt die op dat moment een behandeling onderging.

Een elektrisch toestel dat de plastisch chirurg gebruikte voor de ingreep veroorzaakte tijdens de operatie kortsluiting. Hierdoor vatte de operatietafel vlam. Volgens de Daily Mail liep de 24-jarige patiënt van Brunner flinke brandwonden aan haar borsten op.

Maar de hand in eigen boezem steken deed Christina Brunner allerminst. Ten eerste pakte ze de gehavende voorgevel van haar patiënte helemaal in, zodat anderen niet zouden kunnen zien dat er iets misgegaan was. Ze vertelde het verplegend personeel dat ze hun mond moesten houden over de ware toedracht, en zelfs de arme patiënte werd een kulverhaal op de mouw gespeld.

In plaats van medeleven met de vrouw te tonen vertelde de plastisch chirurg dat de brandwonden op haar borsten waren veroorzaakt door een allergische reactie. Hoe het ware verhaal uiteindelijk in de wereld is gekomen is niet duidelijk. De medische commissie heeft wel laten weten een woordje te willen wisselen met Brunner.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Salim Fadhley

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018