Excite

Playboymodel Dede Lind was op de maan

En ze heeft er niet eens een austronautenopleiding voor hoeven doen. Het Playboymodel prijkte namelijk op de kalender van het mannenblad, in de maand November. Rond dezelfde tijd had ook de lancering van de raket Apollo 12 plaats, met als bestemming de maan.

Grondpersoneel smokkelde voor de grap de foto van Dede Lind aan boord van de raket. Toen de raket zijn bestemming eenmaal bereikt had maakten de collega’s van Richard Gordon een maanwandeling. Hij bleef achter in de raket en vond de Playboyfoto, waar een grappenmaker bij had geschreven: ‘Map of a Heavenly Body’; kaart van een hemel(s)lichaam.

Richard Gordon heeft de foto altijd bewaard als aandenken aan zijn tripje naar de maan, maar heeft nu besloten zijn reisgenootje van de hand te doen. De oud-astronaut hoopt minstens 1000 dollar met de verkoop te verdienen.

Naast de foto van Dede Lind wordt er nog een aantal NASA-snuisterijen geveild. Een Amerikaanse vlag bijvoorbeeld, die meevloog tijdens de eerste missie naar de maan. Ook de microfoon waarmee het grondpersoneel contact hield met Neil Armstrong gaat onder de hamer. Bieden op de hebbedingetjes kan van 13 tot 20 januari.

Afbeelding: Playboy

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020