Excite

Polenmeldpunt van PVV plat

Het meldpunt van de PVV voor overlast van Midden- en Oost-Europeanen, heeft maandag geruime tijd platgelegen nadat een Poolse televisiepresentator zijn kijkers opriep de website te bezoeken. Volgens het AD is de website geruime tijd niet bereikbaar geweest. Hoe lang precies is onduidelijk. Het zogenaamde Polenmeldpunt is inmiddels niet meer vanuit Polen te bezoeken.

Oproep Szymon Live

De oproep in Polen werd gedaan door Szymon Majewski, presentator van het late night programma Szymon Live. In het programma wordt op een satirische manier omgegaan met het nieuws van de dag. Majewski deed eerder deze week een sketch, waarbij hij Geert Wilders speelde met een blonde pruik en een achtergrond van koeien en molens. De presentator vroeg zijn 2,5 miljoen kijkers naar de website te surfen om onzinreacties achter te laten. Vrijwel meteen daarna was de PVV-site onbereikbaar. Majewski bedankte zijn publiek en zei blij te zijn met de manier waarop de stunt was uitgepakt.

Initiatiefnemer Polenmeldpunt niet onder de indruk

PVV Kamerlid Ino van den Besselaar is initiatiefnemer van het meldpunt voor overlastgevende Midden- en Oost Europeanen. Hij zegt niet van de actie te weten: “Ik heb niets met Polen en ik weet ook niet wat ze daar uitzenden,” aldus van den Besselaar.

Kamer keurt meldpunt af

Het Polenmeldpunt werd dinsdag op verzoek van D66 in de Tweede Kamer besproken. Een meerderheid schaarde zich achter de gedachte van D66, dat het meldpunt onschuldige mensen onnodig beledigd. Opvallend was dat regeringspartij CDA zich ook tegen het meldpunt keerde. Ook ex-PVV’er Hero Brinkman stemde tegen het meldpunt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020