Excite

Politie gaat keihard optreden tegen rijdende bellers

Het moet maar eens afgelopen zijn met het bellen in de auto. Althans, dat vindt korpschef Bert Wijbenga. Hij vindt dat Nederlanders die bellen tijdens het rijden keihard afgestraft moeten worden. Geen door de vingers meer, niet-handsfree bellen is direct 150 euro boete. Omdat Wijbenga in de Raad van Korpschefs belast is met verkeerszaken, heeft hij een grote vinger in de pap. Dat betekent dat het menens is.

Het is onverantwoordelijk om te bellen tijdens het rijden. Momenteel deelt de verkeerspolitie zo'n 100.000 boetes per jaar uit voor mensen die niet-handsfree bellen in de auto. Maar net zo goed worden er regelmatig bellende chauffeurs met een waarschuwing weer losgelaten in het verkeer. Dat moet stoppen, vindt Wijbenga. Elke agent die iemand al rijdend ziet bellen en dus een RR-tje pleegt (rechterhand, rechteroor) moet direct een boete uitschrijven van 150 euro. Alleen als het hard aangepakt wordt, verdwijnt het onverantwoordelijke rijgedrag.

Sinds 2002 is het verboden om te bellen in de auto, mits je een carkit of een oortje hebt. Maar nog steeds zijn er talloze mensen die in de auto bellen. Of SMS-en. Vanaf 2010 zal het gedrag dus keihard worden ontmoedigd in Nederland. Niemand moet er meer mee wegkomen. Alleen dan zal het weer veiliger worden in het verkeer. Wijbenga is namelijk bang dat als er niet harder wordt opgetreden, steeds meer mensen gaan bellen in de auto. En dat mag dus niet.

Afbeelding: Flickr, mroach

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020