Excite

Politie op hielen trots geteisem Gouda

Eerder vandaag stond al op Excite te lezen dat steeds meer Nederlanders emigreren omdat ze ontevreden zijn. En als je af en toe ziet wat voor tuig ons land herbergt, dan is dat ook niet zo heel raar. De Goudse hangjeugd die een filmpje plaatste op het Internet van hoe zij een meisje van haar fiets ontdeden is bijvoorbeeld uiterst trots op zichzelf.

Dat ze er trots op zijn, blijkt uit het feit dat ze het filmpje op Youtube plaatsten. ‘Alles staat erop’ merkt de filmer aan het eind vrolijk op. De politie is wat minder blij met het geteisem. ‘Misselijkmakend zijn deze beelden,’ zei districtschef Paul van Musscher tegen het Algemeen Dagblad. ‘Ik beloof u dat wij de daders gaan aanhouden.’

Het incident vind al plaats in december, maar het filmpje verscheen pas vorige week op Internet. In het knappe staaltje cinema is te zien hoe een groepje jongeren een meisje bekogeld, haar schopt en er met haar fiets vandoor gaan.

Maar er is hoop, want de belofte van Van Musscher lijkt nagekomen te kunnen worden. De daders zijn namelijk geïdentificeerd en kunnen binnenkort bezoek van de lange arm der wet verwachten.

Het plaatsen van dergelijke filmpjes vind al langere tijd plaats. Het slaan en filmen van willekeurige voorbijgangers, het zogenaamde ‘happy slapping’, bevond zich in 2005 op zijn hoogtepunt.

Bekijk hieronder het gewraakte filmpje.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020